Ga verder naar de inhoud

Liefde voor publiek

Sven De Leijer

Dat Sven de Leijer graag voor een publiek staat is bekend. Hij groeide van bekendste publieksopwarmer van Vlaanderen uit tot de vrolijke presentator van programma’s als ‘Hotel Romantiek’ en ‘Vrede op aarde’.

Een paar jaar geleden werd hij 40 en vond hij dat het tijd was voor een hobby, maar bij alle pogingen bleef hij op zijn honger zitten. Lekker leren koken, padellen, een goed boek, allemaal goed en wel, en toch zat hij telkens met het vervelende gevoel dat er iets ontbrak. Maar wat? En toen wist hij het. Waar was het applaus voor zijn geslaagde vol-au-vent? Waarom was er geen fijn publiek tijdens het lezen? De meeste mensen zouden zich bekeken voelen, voor Sven de Leijer is publiek het zout op de pattaten. Het leven is gewoon niet hetzelfde zonder. Meer nog: het publiek, dat zijn de patatten, de rest is zout. Sven is niet zo goed in metaforen. 

In elk geval: de zoektocht naar een hobby werd met plezier overboord gegooid en de goesting om opnieuw de theaters in te trekken des te groter. Met deze keer de focus onbeschaamd populistisch op het publiek, de enige constante in zijn leven. Van de voorbijgangers langs de vitrine van de familiale traiteurszaak, naar wie hij als peuter stond te zwaaien, via de scouts rond het kampvuur, tot de 65-plussers die hij entertaint als reisleider in ‘Hotel Romantiek’.

Na een paar bewogen jaren nodigt Sven zijn publiek opnieuw uit voor een groepsreis naar de Vlaamse schouwburgen, waar hij zijn liefde voor hen zal verklaren. Wordt dat af en toe een tikje gênant? Misschien. Wordt het vooral heel plezant? Zeker. 

Over Sven de Leijer

Sven de Leijer werd dankzij ‘De laatste show’ de beroemdste publieksopwarmer van het land. Hij presenteerde ‘Achter de Rug’ op VIER, ‘Donderen in Keulen’ op Eén, was te zien als politiek verslaggever in ‘De Ideale Wereld’ op Canvas, is één van de presentatoren van ‘Hotel Romantiek’ en zorgt jaarlijks voor ‘Vrede op aarde’ tijdens de kerstvakantie op Eén.

 Zijn eerste passage langs de theaters, ‘Content’, werd warm onthaald met 50 uitverkochte voorstellingen.

Socials Sven de Leijer

Instagram: https://www.instagram.com/svendeleijer/

Prijzen
€22 Basisprijs
Bekijk meer prijscategorieën
TAGS
Humor
Programma GC Het Koetshuis

Speeldata

Klik op het uur om tickets te kopen.
DONDERDAG 19 SEPTEMBER 2024

Ook iets voor jou?

© Dirk Van Aelst

Roosdaal Zomert! - Vlaamse feestdag

Arjaun & Raymond Van Het Groenewoud
Muziek
Met dé Pajotse folkgroep ARJAUN en niemand minder dan RAYMOND VAN HET GROENEWOUD! 
do 11 jul.
19:00
Roosdaal
Meer lezen

Roosdaal Zomert!

BRUSK en GO Ninja GO
Muziek
do 22 aug.
20:00
Roosdaal
Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze activiteiten.

Nu inschrijven