Ga verder naar de inhoud
Pajot'rie
© Pajot'rie - Evenepoel

'Pajot'rie'

Evenepoel/Peremans/Maris

Het Pajottenland kan nooit genoeg bezongen worden! Dat vonden Eddy Peremans, Jan Maris en Walter Evenepoel. Prompt sloegen deze drie iconen van het Pajotse muzieklandschap de hand aan de ploeg en brouwden een originele muzikale ode aan hun onvolprezen streek.

 Met vrolijke, ondeugende en soms ook weemoedige wijsjes bezingen zij de gezegende streek tussen Dender en Zenne. Dat de drie plezante kerels dit meeslepend en vakkundig kunnen brengen, hoeft niet te verwonderen, zij kunnen immers bogen op een berg ervaring. Eddy Peremans is al meer dan een kwarteeuw dé gitarist bij Jan De Wilde, gooide hoge ogen met zijn klassiek ensemble Trio 18, trekt al decennialang de groep KokHer en maakte twee solo-cd’s die behoren tot het mooiste van het Vlaamse luisterliedrepertoire. Jan Maris, Eddy’s collega gitaarleraar aan de Geraardsbergse academie, is ook gepokt en gemazeld in de folk: met zijn klaterend gitaarspel gaf hij kleur aan de groepen Balladeus en Ba1, om dan nog te zwijgen over de talrijke projecten waaraan hij zijn educatieve en creatieve medewerking verleende en verleent. Walter Evenepoel wordt wel eens ‘de stem van het Pajottenland’ genoemd. Hij rondde onlangs de kaap van ’50 jaar op de planken’. Hij zong de pannen van het dak met zijn kleinkunstgroep Pepijn, vanaf 1981 trok hij met Arjaun door heel Vlaanderen en buurtgemeenten, nam met Wilfrid Moonen de kleinkunstdraad op met het programma Sporen, deed samen met dichter Ivo van Strijtem de harten sneller bonken in hun programma ‘De Lieve Ondeugd’ en voegde daar de voorbije jaren ook nog het theaterprogramma ‘Na u mevrouw’ aan toe.

Wanneer deze ‘klippers’ zich buigen over een gezongen lofzang aan het Pajottenland, dan mag je meeslepende melodieën verwachten, sappige teksten in alle mogelijke Pajotse dialecten, grappige bindteksten, sprankelende arrangementen en vooral veel warmte en eerlijk zang- en speelplezier. Lachsalvo’s, ontroering en kippenvel gegarandeerd!

Prijzen
€10 Basisprijs
Bekijk meer prijscategorieën
TAGS
Concert

Speeldata

Klik op het uur om tickets te kopen.
ZATERDAG 4 MEI 2024

Ook iets voor jou?

'The Billy Joel & Elton John Tribute'

Piano Man Band
Muziek
Het ultieme eerbetoon aan Billy Joel en Elton John.
vr 26 apr.
20:00
Roosdaal
Tickets Meer lezen

Peter en de Wolf

Loemeks Muziek Kollektief & Triangel Pamel
Muziektheater
Opvoering van Peter en de Wolf, een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev, door de muzikanten van het Loemeks Muziek Kollektief en de…
za 27 apr.
18:00
Roosdaal
Tickets Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze activiteiten.

Nu inschrijven