Ga verder naar de inhoud

KUNSTkijkers 2024

Ben je benieuwd wat er in en rond Roosdaal van artistiek talent borrelt en bruist? Kom dan zeker langs en kijk op www.kunstkijkersroosdaal.be

Speeldata

VRIJDAG 3 MEI 2024
20:00
ZONDAG 5 MEI 2024
13:00
ZATERDAG 4 MEI 2024
13:00

KUNSTkijkers 2024

Een weekend in Roosdaal waar kunst geademd wordt

In de schaduw van de Strijtemse kerktoren, vind je een plek waar jong en oud kunst kan komen opsnuiven: de schouwburg, de academie, het jeugdhuis, het eetcafé Rosales, de boomgaard en de unieke natuur. Op 3, 4 en 5 mei 2024 kan je hier komen genieten van KUNSTkijkers. Kunstenaars van allerlei slag, leeftijd en ervaring, zijn momenteel in de weer om nieuwe dingen te creëren. De rode draad geven we jullie al graag mee: Spiegels!

Ben je benieuwd wat er in en rond Roosdaal van artistiek talent borrelt en bruist? Kom dan zeker langs.

Programma:

De feestelijke opening op vrijdag 3 mei belooft alvast een gezellige avond te worden, met muziek en de mogelijkheid om allerlei kunstenaars te ontmoeten.

Zaterdag en zondag is er tussen 13 en 18 uur doorlopend tentoonstelling, maar het is meer dan kijken. Niet enkel de ogen, maar ook oren, hart en ziel worden vol overgave gevoed. Muziek, theater, poëzie, dans, … maken het geheel tot een totaalbeleving die je niet snel zal vergeten. Dit jaar staat het thema ‘spiegels’ centraal en de artiesten die op een bijzondere of net banale manier een connectie hebben met Roosdaal, gaan hiermee aan de slag. Maar dat is niet alles! Dit jaar treedt de gerenommeerde beeldenmaker Bart Jacobs op als curator en zorgt hij ervoor dat alle werken tot een uniek geheel worden samengevoegd. Zaterdagavond kan je je gezellig in de rode theaterzetels nestelen voor een muzikale ode aan het Pajottenland. Dat het trio Pajot’rie met Walter Evenepoel, Eddy Peremans en Jan Maris enige link met onze gemeente heeft, zal niemand betwisten. Ook overdag kan je verrast worden door een muzikant in de schaduw van de kerktoren of een stukje theater onder een laatbloeiende appelboom meepikken.

Vrijdag 3 mei: vernissage (gratis)

Zaterdag 4 mei: expo en toegang tot het evenement (gratis)

Zateredag 4 mei: Pajot'rie 

Zondag 5 mei: expo en toegang tot het evenement (gratis)

Gemeenschapscentrum Het Koetshuis

Kristus Koninglaan z/n
1760 Roosdaal
Parking
  • Langs Kristus Koninglaan

Ook iets voor jou?

'The Billy Joel & Elton John Tribute'

Piano Man Band
Muziek
Het ultieme eerbetoon aan Billy Joel en Elton John.
vr 26 apr.
20:00
Roosdaal
Tickets Meer lezen

Peter en de Wolf

Loemeks Muziek Kollektief & Triangel Pamel
Muziektheater
Opvoering van Peter en de Wolf, een muzikaal sprookje van Sergej Prokofjev, door de muzikanten van het Loemeks Muziek Kollektief en de…
za 27 apr.
18:00
Roosdaal
Tickets Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze activiteiten.

Nu inschrijven